You are currently viewing Hrana

Hrana

Na imanju se služi tradicionalna pastirska , čobanska hrana. To je sve domaća hrana koju su čobani mogli pripremiti sebi čuvajući stada stoke u planini. Specijalitet imanja je jagnjeće pečenje od jagnjadi koja su prirodno hranjena na planinskoj ispaši rase pramenke. Može biti i praseće pečenje, roštilj, sir, kajmak, jaja, čobanski pasulj, čorba, gulaš, prokule,slanina, svinjska pršuta, stelja ili pastrva to je sušena ovčetina ili jaretina. Salate se prave od domačih proizvoda koji se nabavljaju iz okolnih domaćinstava. Po dogovoru mogu se napraviti ručkovi po želji za veće grupe, proslave ili poslovne sastanke. Ali kakav god da je izbor imaćete ručak u prirodi sa prirodnim i zdravim ukusima i mirisima. Imanje ima svoje furune za pečenje mesa, sušaru za sušenje mesa kao i kotlić, sač, roštilj….Uživajte u fotografijama i planirajte Vaš izlet u prirodi…

Komentariši